Docent

Home / Docent

Carlo Vandenhende

Het eerste instrument dat hij leerde bespelen, was de cello. Een toevallige keuze omdat de gitaarlessen vol zaten. Dit instrument zou een grote liefde blijven, maar later keerde hij terug naar zijn eerste liefde; de gitaar. Tijdens zijn conservatoriumopleiding ontmoette hij gedreven en boeiende docenten zoals o.a. Philippe Herreweghe, Jacques Van Deun en Fernando Gonzales.

Maar de grootste leerschool was het podium. Vanaf z’n 16de vond je hem al op concertpodia en ook vandaag vind je hem regelmatig in theaters en op festivalpodia.

Zijn artistieke loopbaan wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan projecten en muzikale stijlen: van opera tot musical, van klassiek tot etno-jazz, als cellist of zanger, gitarist of acteur.

De laatste jaren maakt hij deel uit van de Nederlandstalige muziekgroep Hermitage die als publiekswinnaar van het Amsterdams Kleinkunstfestival de Nederlandse en Vlaamse theaters wist te veroveren. Je vindt hen steevast op de Gentse Feesten en ze spelen er de pannen van het dak.

Als lesgever heeft hij zijn sporen reeds ruimschoots verdiend. Momenteel is hij werkzaam als docent gitaar, songwriting en muziektheorie aan het MUDA. Voorheen doceerde hij ook aan het Conservatorium Gent en was hij gastdocent in diverse opleidingen.

Hoewel de actieve loopbaan steeds minder ruimte laat voor lesgeven, geeft hij nog steeds met groot enthousiasme les in het Muziekatelier Maestro: cello, gitaar, zang en piano.

Tabe Allaert

Mijn naam is Tabe en ik speel al gitaar vanaf mijn 9e levensjaar. Gitaar (en muziek in het algemeen) is voor mij altijd een goede vriend geweest tijdens mijn ontdekkingstochten naar zelfontplooiing. Later werd mijn interesse in het onderwijzen en overbrengen van mijn leerervaring een steeds grotere drijfveer om met de opleiding muziekpedagogie te beginnen aan het Lemmens. Ook heeft mijn ervaring in de speelpleinwerking hier een grote rol in gespeeld. Hoewel dit niets met muziek te maken heeft, sluit dit naadloos aan bij de drang naar het overbrengen van een onmetelijke passie en vooral genot van iets wat je graag doet. Mijn passie werd enorm aangewakkerd door mijn gitaarleraar aan het Muda, kunstencentrum voor muziek en dans, Carlo Vandenhende.

Het genot van het spelen van muziek is één ding, wanneer je dit echter kunt doorgeven als een boodschap kom je in een wereld die jij zelf kunt scheppen.