Piano

Home / Piano

Je kunt bij ons verschillende instrumenten leren bespelen: gitaar en basgitaar, zang, cello, keyboard/piano en muziektheorie volgen. Afhankelijk van de vraag, kunnen eventueel andere muzieklessen worden ingericht zoals: songwriting, viool of bandcoaching.

Hou je van muziek maar weet je nog niet goed welk instrument je meer of minder ligt? Geen probleem: je kunt voor een oriëntatieles bij ons terecht. Tijdens deze les mag je allerlei instrumenten uitproberen en krijg je deskundig advies. Ook als je aarzelt en twijfelt over je talent of mogelijkheden kan dit een goede tussenstap zijn vooraleer je je inschrijft voor muzieklessen.

Voorkennis is niet noodzakelijk. Iedereen start op zijn niveau.

We verhuren cello’s, voor andere instrumenten brengen we je graag in contact met muziekzaken die een aanbod hebben aan billijke prijzen. Ook voor aankoop van een instrument bieden we u vrijblijvend advies aan.

Wil je graag gitaar leren spelen? Of heb jij al ervaring met gitaar spelen en zoek je een vervolgopleiding? Dan bieden we graag enkele mogelijkheden aan. Je mag een gitaar van onder het stof halen, maar we checken altijd of deze nog bespeelbaar is en nog veel belangrijker of deze de juiste grootte heeft. Een standaardgitaar is sowieso te groot voor een jong kind. Zoals bij o.a. cello groeit het instrument mee met het kind.

Akoestische gitaar of Spaanse gitaar. Je kunt kiezen voor klassiek muziekonderricht of akkoordenleer. De ene droomt ervan om liedjes te begeleiden. Terwijl een ander graag muziekstukken noot voor noot wil spelen. Of je nu Bach wilt spelen of rocken, dat bepaal je zelf. Bespreek met de gitaarleraar wat voor jou de beste keuze is. Elektrische gitaar of basgitaar. Wat je ook kiest, we zoeken een goede match qua leeftijd, stijl, niveau en instrument. Je kunt individueel of in groep les volgen.

Docenten:

Carlo

Tabe

Piano of keyboard kan je starten vanaf 6 jaar. Het blijft iets wat vele kinderen en volwassenen aanspreekt. Je hoeft niet onmiddellijk een concertvleugel in je living te plaatsen om dit instrument te leren bespelen, maar eenmaal gebeten door pianomuziek willen velen toch een “echte” piano in huis.

Chopin of Mozart, Einaudi of Elton John … het maakt niet uit. We kiezen samen met jou muziekstukjes die passen bij je kennis. Bij jonge startertjes is vaak de eerste ambitie om Sinterklaas- en kerstliedjes te spelen. Het voordeel van een piano is dat je snel een melodietje kunt spelen.

Samen met je kind of kleinkind les volgen, kan perfect. Wat de volwassene aan voorsprong heeft bij aanvang omdat hij sneller de theorie vat, moet hij vaak inboeten aan snelheid waarmee kinderen motorisch iets verwerven. Het blijft daardoor spannend en uitdagend, en vooral heel leuk om samen te doen.

Docent Carlo

Zang of stemvorming kan beiden. Deze lessen worden doorgaans individueel of in duo gegeven. Afhankelijk van jouw plannen of interesses wordt een pakket samengesteld. Als zangcoach kunnen we je begeleiden om je voor te bereiden op de lerarenopleiding, zangaudities of gewoon voor fun. Leren zingen kan je ook helpen bij stemproblemen omdat alles start bij een goede ademhaling, juiste lichaamshouding en een goed stemgebruik.

Wie graag een zangopleiding combineert met een begeleidingsinstrument, bespreekt dit best met de docent.

Docent Carlo

Wist je dat je al vroeg kunt starten met een cello? Er bestaan cello’s op kinderformaat vanaf 6 jaar.

Klassiekers zoals de cellosuites van Bach zijn wondermooi maar best pittig om te leren spelen. En hou je niet van klassieke muziek, geen nood: de cello heeft ook zijn weg gevonden in de popmuziek!

Ken je het instrument niet goed of ben je wel nieuwsgierig of dit iets voor jou is? Kom eens langs voor een oriëntatieles.

Docent Carlo

Elk jaar zijn er wel enkele twijfelaars of leerlingen met drempelvrees. Neem je twijfels weg en kom langs voor een oriëntatieles.

Niks gemakkelijker dan de instrumenten even uitproberen die je allemaal leuk vindt. Of een instrument even uit te proberen waarover je twijfelt.  We geven je graag deskundig advies. Elk instrument heeft zijn eigen mogelijkheden en moeilijkheden.

Is je kind nog zeer jong maar wel gebeten door muziek, dan is het ook handig om advies te vragen. We kijken dan even of jouw kind reeds rijp is om te starten. Sommige instrumenten lenen er zich meer toe om jong te starten dan andere. Bij zeer jonge kinderen beperken we ook de lestijden omdat een te lange concentratie moeilijk is voor hen en weinig productief is in het verwerven van muziek.

Docent Carlo

Tabe

Duurtijd: 30 minuten

Kostprijs: 25 euro – deze worden in mindering gebracht bij inschrijving voor

Muzieklessen

Er zijn verschillende redenen, waarom leerlingen apart notenleer wensen te volgen.

Er wordt voldoende theoretische bagage meegegeven in de instrumentlessen maar deze volstaat soms niet om toegangsexamens te doen voor een kunsthumaniora (KSO muziek) of conservatorium.

Ook studenten die ingangsexamens hebben gedaan en niet geslaagd zijn, kunnen gericht lessen volgen om hun tekorten weg te werken. Ben je bezig met een bachelor onderwijs en vlot de muziektheorie en -praktijk niet, we helpen je graag verder. Blijf niet worstelen met je blokfluit of notenbrij.

Of je bent gebeten door de theorie en wilt extra lessen naast de instrumentlessen. Het kan allemaal.

Docent Carlo

Lessen: op maat – individueel