Groepslessen

Home / Groepslessen

Muziekatelier Maestro biedt lessen aan op verschillende manieren. Je kunt in groep lessen volgen of volledig op maat van jouw eigen agenda.

 

Deelnemers krijgen één les per week op hun instrument. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau worden groepjes samengesteld. De lestijd is afgestemd op de leeftijd van het kind. Hoe jonger het kind, hoe korter de aandachtsspanning. Les in een (niet te grote) groep is voor kinderen plezierig en verrijkend. Ze kunnen elkaar helpen en stimuleren. Ze zien dat anderen bepaalde dingen ook niet altijd gemakkelijk vinden. Recentelijk zien we meer en meer ouders en grootouders samen lessen volgen met kinderen of kleinkinderen. Ook dit geeft een extra stimulans voor de leerling. Ook als volwassenen kan je groepslessen volgen.

Deelnemers krijgen individueel les van de docent. Zij bepalen in samenspraak met de docent de lestijden en de frequentie. Individuele lessen zijn soms aangewezen voor kinderen met bijzondere noden, voor leerlingen die zich op onregelmatige tijdstippen kunnen vrijmaken, specifieke doelen zoals bv. voorbereiding van een toegangsexamen of bijlessen in het kader van een opleiding.

Weet je nog niet welk instrument je wilt spelen of op welk niveau je kunt starten? Kom dan langs voor een proefles en krijg gericht advies.